Hope ry tuo nimensäkin mukaisesti toivoa vähävaraisten ja kriisin kokeneiden perheiden lapsille. Monissa näistä perheistä on kohdattu työttömyyttä ja monen perheen vanhemmilla on syystä tai toisesta suuria vaikeuksia löytää töitä. Pitkään jatkunut työttömyys aiheuttaa erityisesti lapsiperheissä monenlaisia vaikeuksia ja onkin hyvä, että tällöin on tarjolla Hopen kaltaisia matalan kynnyksen auttamistahoja! Kerromme tässä artikkelissa, mistä Hopen toiminta sai alkunsa ja mitä Hope tekee juuri nyt.

Äideiltä äideille

Hope ry:n toiminta alkoi pienimuotoisena äideiltä äideille -tyyppisenä toimintana. Kun tarvetta kuitenkin tuntui olevan, alkoi toiminta pian laajentua ja nykyisin Hope ry toimii jo usealla paikkakunnalla tuoden toivoa vähävaraisille lapsiperheille. Nykyäänkin perheet voivat lahjoittaa esimerkiksi lastensa pieniksi jääneitä hyväkuntoisia ja ajanmukaisia vaatteita Hopelle jaettaviksi vähävaraisille ja kriisin kokeneille lapsiperheille.

Hope ry:n toimintaperiaatteet

Hope ry:n tavoitteena on turvata kaikille Suomessa asuville lapsille tasavertaiset osallistumismahdollisuudet. Yhdistys pyrkii aktiivisesti ehkäisemään kiusaamista ja tukemaan vähävaraisia ja kriisin kokeneita perheitä hyvin monin eri tavoin. Joulun alla yhdistys kerää joululahjoja ja -ruokaa jaettaviksi alueensa heikoimmassa asemassa olevilla lapsiperheille. Koulun aloituksen alla yhdistys kerää koulureppuja ja penaaleja, jotta myös köyhän lapsiperheen lapsella olisi mahdollisuus saada selkäänsä ihkauusi reppu. Lisäksi Hope järjestää perheille virkitystoimintaa ja mahdollistaa lasten harrastustoimintaa. Perheille tarjotaan vaate- ja ruoka-apua mahdollisuuksien mukaan ympäri vuoden. Hope auttaa jopa heikoimmassa asemassa olevien lapsiperheiden lemmikkieläimiä!

Pääosin Hope ry toimii vapaaehtoisvoimin, joten vapaaehtoistoiminnalla on tässä järjestössä suuri merkitys. Hope pyrkii olemaan matalan kynnyksen auttamistaho. Avun saaminen on helppoa, nopeaa ja mahdollisimman vähän byrokratiaa sisältävää. Autettavien määrä on tosin nykyisin jo niin suuri, että aivan kaikkiin avunpyyntöihin ei Hopellakaan voida vastata.

Metallican jättilahjoitus

Hope ry nousi suuren kansan tietoisuuteen viimeistään kesällä 2019. Tuolloin Metallica teki yhdistykselle jättilahjoituksen. Lahjoitus päätettiin suunnata vähävaraisten lasten harrastustoiminnan tukemiseen ja se oli arvoltaan 55 000 euroa. Hope ry:ssa lahjoitus otettiin vastaan iloisin mielin ja sitä pidettiin merkittävänä. On upeaa, että Metallican kaltainen menestynyt yhtye halusi tukea suomalaisia vähävaraisia lapsiperheitä!